Nigerian Police Force Past Questions and Answers – Download PDF Format Here

You are about to download Nigerian Police Force Past Questions and Answers in PDF format on this page. Just as the Nigeria Police Recruitment is ongoing, bear in mind that those selected will undergo screening exercise test. That is why I recommend you to get the Nigerian Police Force PDF past questions and answers which covers some of the vital or key questions and answers asked in the past Nigeria Police examination.

You can check out some Nigeria Police Force recruitment sample questions and answers below.

APPLY NOW: Nigeria Police Recruitment 2018/2019

Nigerian Police Force Past Questions and Answers

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930

2) What is the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends

4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun

5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6). What is the full meaning of NPF?
ANSWER: Nigeria Police Force

7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police

8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986

10). When did Nigeria get her independence?
ANSWER: 1 October 1960

11). Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commision(PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)

12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 October 1963

13). What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers

14). Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th Jan. 1970

How to Download Nigerian Police Force Past Questions and Answers Full Package in PDF

The NPF Past Questions and Answers PDF format only cost the sum of two thousand naira (N2000) only.

All you need to do to get the full package of NPF Past Questions and Answers is to make the payment of 2000.00 naira in the account number below:

Account Name: Ekuma Chukwuemeka
Bank: Diamond Bank
Account No: 0024103469

Once you have successfully make the Payment, Send the following to 08119057051 or onlinepluz@gmail.com

  • Depositors Name
  • Teller Number
  • Amount Paid
  • Past question paid for
  • Email address. (If you don’t have, click here to create one free).

In order to avoid confusion, you can call 08119057051 before and after payment. After that, your NPF Past Questions and Answers will be sent to you immediately to the email address you provided within the next 24 hours.

Please endeavor to use our share button below to inform your friends and relation via Facebook, Twitter or Google+. Thanks.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: